Res till Italiens huvudstad Rom

07/10/2012 02:25

Staden Rom lockar varje år mängder med turister då staden har ett stort utbud av historiska byggnader, staden är ju trots allt cirka 2500 år gammal. Dessutom är Vatikanstaten belägen i Rom vilket gör att staden får många katolska turister från hela världen varje år. Rom anses också vara en viktig modestad och drar många shoppingsugna turister. Förutom historia, religion och mode så anses Rom och Italien ha ett mycket gott kök vilket också lockar turister.

Många av de som besöker staden vill hitta billiga hotell i Rom och detta finns det en hel del av. Området runt Centralstationen huserar flera billiga hotell i Rom och vill du vara säker på att få plats på något av dessa gör du bäst i att vara ute i god tid. Ofta tar de billiga hotellen nämligen slut fort. För att hitta billiga hotell i Rom kan du göra en sökning på internet och leta dig fram via någon av hotellsajterna.

Lyxhotell finns det såklart också i Rom. Staden erbjuder väldigt exklusiva boenden om man så önskar att rikta in sig på den biten.

Om du ska bo i Rom under en längre tid kan det vara klokt att besöka hemsidan för den svenska ambassaden i Rom. Du hittar deras hemsida här.

För mer information om resmålet så har Tripadvisor en hel del information.